dimarts, 14 d’octubre del 2014

Carta de denúncia de la situació del Club de Natació Molins de Rei

Davant l’actual situació, esportiva i econòmica, que pateix el Club Natació Molins de Rei, fruit de les darreres decisions preses per la Presidència, Junta directiva i el recent nomenat Director Tècnic que han provocat l'eliminació de la secció femenina de waterpolo i la sortida d'una cinquantena d'esportistes, creiem que hem d'informar amb aquest comunicat de la greu situació que està patint el Club.

El Club Natació Molins de Rei sempre ha sigut un club de i pel poble. La piscina va sorgir de les demandes i reivindicacions d'un grup de molinencs i molinenques que volien un espai de recreació i esportiu per a la seva gent, fa poc més de 43 anys. Veiem que en l'actualitat el club ha perdut de vista els objectius principals que el va fer sorgir: proporcionar a tots i totes les persones de la vila una oferta lúdica i esportiva. Aquestes dues premisses queden en un segon o tercer terme amb les últimes decisions presses per la Junta Directiva i els responsables de la instal·lació. D'una banda el preu de les quotes dels socis han augmentat fent que molts molinencs no puguin pagar. Per altra banda, els esportistes de Molins no poden continuar fent esport al Club per manca d'oportunitats.

El Club sempre ha apostat per l'esport de base i ha mantingut la idea de poder tenir tants equips com fos possible. Fa uns anys l'equip absolut va aconseguir ascendir a categories nacionals gràcies al mèrit i l'esforç de joves del poble.  Aquesta gran fita, manté el nom del Club Natació Molins de Rei a nivell estatal, però també suposa un gran cost humà i econòmic. Mentre hi havia diners i esportistes de casa per nodrir l'equip no hi havia problemes, les despeses exorbitants quedaven en segon pla. Actualment i amb la crisi econòmica que estem patint, la cosa ha canviat radicalment i ara cal tenir cura del cost econòmic de les activitats.  En conseqüència el Club va prendre la decisió de fer pagar als esportistes dels equips de waterpolo femení i absolut B un cost addicional per assumir el cost de la seva competició i entrenadors, a banda d'altres requisits clarament discriminatoris respecte a la resta d'equips del Club. Per culpa d'això els i les esportistes van decidir abandonar el club i, de facto, molts altres han seguit el mateix camí (germans, familiars, esportistes sense futur esportiu a Molins). En definitiva són una cinquantena d'esportistes d’uns gairebé 200 que eren la temporada anterior. Considerem que s'han realitzat grans esforços per mantenir alguns equips masculins, com per exemple el juvenil amb 7 jugadors cedits del Sant Feliu de Llobregat, i a la secció femenina se l'ha invisibilitzat i discriminat, just quan fa ara un any que van rebre un reconeixement per la seva nova etapa i la positiva trajectòria esportiva dins del club.

A banda d'aquesta situació clarament discriminatòria, sobretot envers l'esport femení, també s'han pres decisions discriminatòries i interessades envers la continuïtat o no dels entrenadors, de manera que els entrenadors formats i vinculats al Club des de fa molts anys han estat apartats o acomiadats, malgrat acrediten una feina més que satisfactòria i han col·laborat en el creixement de la base del Club. Actualment dos treballadors del club han engegat un procés judicial per tal de denunciar aquesta situació discriminatòria i les represàlies que han patit. Tanmateix, aquestes decisions també posen en perill el creixement i manteniment de la cantera del Club, amb la què, el dia de demà, s'haurien de nodrir les categories superiors i a aquest pas no serà possible.

En definitiva, creiem necessari un canvi en el model esportiu del CNMR per tal de poder gaudir tots i totes d'un club esportiu amb igualtat d'oportunitats i sense discriminació de sexe o opinió. No creiem just que recaigui sobre els ciutadans i, en especial, sobre els esportistes, la mala gestió econòmica de la piscina i dels clubs esportius. Considerem que el mal ja està fet i que aquest any no poden canviar la situació a la què s'ha arribat i per això demanem que en un futur el CNMR es comprometi a canviar i redirigir les seves decisions tenint en compte el que és: Un club de poble i pel poble


Sergi Sánchez i Lidia Calomardo

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada