divendres, 12 de setembre del 2014

Nota de premsa de Podem Molins en relació al dret a decidir [CAT]

El pròxim 9 de novembre s'ha de celebrar a Catalunya una consulta convoqui a la ciutadania a decidir el seu futur, la forma i model d'Estat per la qual ens hem de regir. La pregunta que es va acordar entre les forces polítiques del Parlament és la següent: "Vol que Catalunya sigui un Estat? I què sigui un Estat independent?"

Encara no ha estat aprovada la llei de consultes que permetrà que es dugui a terme amb normalitat democràtica la celebració d'aquesta pregunta. Des de Podem defensem la democràcia i l’apoderament ciutadà i de les classes populars, això comporta la defensa del dret a decidir quin model d'Estat volem. El dret a l'autodeterminació dels pobles és reconegut com un dret fonamental pel Comitè de Drets Humans, que tots els integrants de Podem ens hem compromès a defensar.

Per tot això i a l'espera que la llei de consultes no sigui tombada pels poders judicials en un atropellament a la voluntat democràtica de la ciutadania catalana, des Podem Molins volem expressar el nostre compromís amb el procés constituent des de baix que ha començat tant a Espanya com a Catalunya.

Aquest compromís ens exigeix ​​una desobediència democràtica en cas que la consulta sigui prohibida i, per tant, fem una crida a que les urnes en les quals dipositar el nostre vot a la pregunta plantejada siguin tretes sí o sí el dia 9 de novembre. En aquest ordre d'idees, tots els integrants del cercle de Podem Molins ens comprometem a col·laborar en tot el possible perquè la consulta del dia 9 de novembre sigui un èxit.

No a les imposicions. Sí a la democràcia.


Sí es pot!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada